Buurtchocolade uit Utrecht West

Ja je hoort het goed; chocola uit Utrecht! De cacaobonen natuurlijk niet, maar de andere smaken wel. In de mooie stadswijken Lombok, Nieuw-Engeland, Oog in al en omgeving valt van alles te vinden. Onkruid? Nee zeker niet! We gaan op zoek naar lokale smaken. De chocoladerepen van Buurtchocolade uit Utrecht zijn gemaakt van de Dutch Original 71% chocolade van Heinde & Verre.

Een zeer gelimiteerde oplage van Buurtchocolade uit Utrecht West is nu te koop bij De Parkwinkel in park Oog in Al. Wees er snel bij!

Tijdens een workshop konden mensen alle wildgeplukte smaken proeven en toevoegen aan de repen chocola. Chocolatier & wildplukker Sam van Gemmert (BitterZoet Chocolade) nam ons mee in de wereld van wildplukken, én chocolade maken natuurlijk. Toen de chocolade tot de juiste temperatuur gesmolten was kon het vullen van de mallen beginnen! Iedereen maakte creatieve smaakcombinaties en mooie patronen in de chocolade. Op de speciale wikkel is schrijfruimte voor alle wildgeplukte smaken die Sam en ik eerder al voor eerder hebben verzameld uit Utrecht-West. Hazelnoten, magnolia, munt, lariks, bessenbloesem, brandnetels, gedroogde bloemen, er is het hele jaar door van alles eetbaars te vinden onderweg! De workshop vond plaats bij restaurant The Green House. Dit circulaire restaurant met eigen kas, pal naast station Utrecht Centraal, is de ideale plek voor deze activiteit. Aan het eind van de dag ging iedereen naar huis met een hele unieke zelfgemaakte reep Buurtchocolade uit Utrecht en veel meer kennis over werken met chocola en wildplukken in de stad en daarbuiten.