Collage studie Slowakije – Bratislava

In 2017 woonde en studeerde ik vier maanden in Slowakije. De andere bouwstijl, indeling en infrastructuur van de hoofdstad Bratislava bleef voor mij interessant om doorheen te wandelen. Ik liep elke dag een paar kilometer de berg op en af naar mijn school, de Academy of Fine Arts & Design. Kronkelende wegen leidde mij steeds weer op een andere manier door de stad heen. Gebouwen, oud en nieuw, kruislings achter elkaar gestapeld, in allerlei kleuren, vormen het algehele straatbeeld. Het geeft steeds een ander perspectief. De afwisseling in materialen, kleuren en stijlen maakte de stad voor mij fotografisch heel interessant. Historisch met een rauw randje. Wanneer ik buiten Bratislava reisde was alles enorm groen bebost. In de herfst had het natuurlandschap een harmonieus kleurenpalet, wat eigenlijk haaks op de manier van bouwen in de hoofdstad stond. Om dit beeld te versterken en vast te leggen maakte ik een collage studie van Slowakije, waarbij het soms de vraag is of het een collage van mijn hand of een werkelijk beeld uit de stad is.