Workshop: papier scheppen op het Nimeto Innovatiefestival

Van pulp tot papier

Onkruid bestaat niet organiseert workshops op eigen initiatief of in samenwerking met locaties en organisaties. Een van die workshops is papier scheppen. Hiermee kun je eindeloos variëren. Papierpulp is van allerlei materialen te maken, en in het papier kun je ook weer bloemen en andere materialen verwerken. Een eindeloos onderzoek en creatief experiment dus! Zo maakte Onkruid bestaat niet al diverse malen papier en andere materialen met brandnetels. Van brandnetel- en krantenpulp scheppen we nieuwe vellen papier om zo een andere en positieve kant van brandnetels onder de aandacht te brengen. Meer over projecten van Onkruid bestaat niet vind je op de website www.onkruidbestaatniet.nl.

Op 12 oktober 2021 gaf Onkruid bestaat niet een workshop tijdens het Nimeto innovatiefestival, op een gave locatie; de Utrechtse Stadsvrijheid: DUS. De docenten van het Nimeto in Utrecht doorliepen in een uur tijd het proces van papier scheppen met brandnetels, kranten en andere bloemen en planten. Het was een hele leuke dag met veel mooie en creatieve resultaten.

Fotografie door Eline Verhoeven.