Durf te delen: de onthulling

Op 29 april 2021 was het zover, de officiële lancering van de gesprekstool: Durf te delen!

Vanaf 2019 is het prototype van deze gesprekstool doorontwikkeld en uitgebreid getest. Met vertrouwen kan ik zeggen dat Durf te delen een nieuwe overlegmethode is geworden, ontstaan uit de behoefte om de verschillende belangen van mensen bij elkaar te brengen.

Durf te delen met anderen wat jij denkt!

Binnen samenwerkingen kunnen tegenstrijdige belangen ontstaan. Een oplossing hiervoor is de gesprekstool Durf te delen. Durf te delen haalt het gezamenlijke belang uit diverse stemmen. Het levert nieuwe inzichten en innovaties op, een concreet plan wordt gevisualiseerd en opgevolgd. Met Durf te delen krijgen we een vraag, doel of obstakel helder. Je doorloopt daarbij meerdere fases, van startpunt tot conclusie.

De opeenvolgende fases zorgen voor de nodige afwisseling, momenten van rust en reacties op elkaar. Durf te delen geeft de gelaagdheid van onderwerpen en verschillende invalshoeken weer. Met deze gesprekstool wordt het concrete en gevoelsmatige benoemd en gecombineerd tot resultaat. Het gesprek gaat van wat betekent het voor jou? naar hoe ga je dat aanpakken? Zo ga je van definiëren naar oplossen.

Bij het voeren van een gesprek, ook bij lastige onderwerpen, is het niet altijd vanzelfsprekend dat er genoeg ruimte en veiligheid is om eerlijk en open te communiceren. Met Durf te delen bieden wij een manier om deze drempel zoveel mogelijk weg te nemen en mensen met elkaar te verbinden. Het schrijven op de initiatief tegels maakt verbanden tussen de diverse meningen zichtbaar. Knelpunten en verschillen worden besproken. Er is ruimte voor de stem van de minderheid. Vanaf het moment dat de spelers rond het bord plaatsnemen is iedereen gelijk.

De serious game Durf te delen is een visueel gesprek over wat er écht toe doet. Door de flexibiliteit van deze spelvorm en het maatwerk dat wij aanbieden is Durf te delen breed inzetbaar en uniek. Het zorgt voor een gevoel van verantwoordelijkheid, verbondenheid en een betere samenwerking, ook na het spelen.

Durf te delen is nu beschikbaar.
Bij aanschaf ontvang je het handboek voor gespreksleiders en geef ik een workshop om jou op weg te helpen als gespreksleider van Durf te delen. De eerste oplage zit verpakt in een limited edition gouden doos. Het is ook mogelijk om kerntegels op maat te laten maken met eigen gekozen kernbegrippen als toevoeging aan de basisset.

In de verpakking van Durf te delen vind je de volgende onderdelen:

 • het handboek
 • het startpunt
 • 20 kerntegels als basisset
 • 10 lichte en 10 zware stemtegels
 • initiatieftegels
 • de gouden kern
 • conclusiebladen
 • powerpionnen
 • gespreksregels voor 2 spelvarianten: brainstorm (5 spelers) en inventariseren (10 spelers)
 • 5 zwarte en 1 oranje uitwisbare stiften
 • het speelbord bestaande uit 6 delen

Ben jij enthousiast geworden, of benieuwd naar de mogelijkheden van Durf te delen? Twijfel niet om contact op te nemen.