Het Algenatief bij De Moestuin

Het Algenatief is een project in samenwerking met Ingmar Schröder, en is vanaf nu te zien bij De Moestuin in Utrecht!

Het Algenatief is een speculatieve blik in de toekomst die aanzet tot nadenken over hoe wij als mensheid tegenwoordig omgaan met de natuur.
Ontwerpers Ingmar Schröder & Annabel Konings combineren hun onderzoekende en verhalende krachten. Ze verbeelden toekomstvisies over hoe een dagelijks leven met meer ruimte voor algen een oplossing kan bieden op verschillende schaalniveaus.
Bij De Moestuin zie je hoe algen groeien, kun je een algenstek tappen om zelf algen te gaan kweken, én is de animatiefilm Het Algenatief te zien!

Lang, heel lang geleden, als onze wereld nog onbegaanbaar is, begint diep in de zee de oorsprong van alles wat we nu om ons heen zien… De eerste alg komt tot leven! Zo zorgen zij voor de eerste schone lucht die onze aarde leefbaar maakt.
Algen leven van zonlicht, dit is hun energie. Daardoor kunnen zij CO2-gas opnemen uit de atmosfeer en zetten ze dit om in zuurstof. De algen zuiveren de lucht in onze leefomgeving.  Maar door de onderdrukte groene oase en te veel CO2 in de atmosfeer, raken het klimaat en alle ecosystemen uit balans. Onze ademende aarde staat onder druk en krijgt haast geen lucht.
 
Wanneer de groene oase weer de ruimte krijgt om zich te vermenigvuldigen geven wij onze planeet haar ademruimte terug. Zie jij het al voor je? Groene gebouwen in een stad waar de harmonie tussen mens en alg is hersteld. Als een mist die neerstrijkt en zich vastklampt aan de stenen omgeving, worden de algen deel van onze samenleving. In symbiose leven wij voort, mens en alg… 

 

Openingstijden:

Maandag tot en met zondag 10:00 – 17:00

Adres:
Lunchcafé De Moestuin Maarschalkerweerd
Laan van Maarschalkerweerd 2
3585 LJ Utrecht