Hoe het boerenleven mij inspiratie gaf

Wanneer ik niet aan het werk was op de boerderij reisde ik rond in de omgeving, was ik aan het wandelen of sporten, én was er ruimte voor creativiteit. Het Spaanse ritme op de boerderij werkte goed voor mij. In de middag had ik veel vrije tijd. De siësta sloeg ik over zodat ik andere dingen kon doen die me blij maakte en ontspanning gaven. Er was weinig afleiding en het leven op het platteland was rustig. Het bracht mij inspiratie en zin om schoonheid te zien in toevalligheden om me heen. Het motiveerde me om te gaan tekenen & lezen, fotograferen & filmen, meer te leren over yoga en ik ben van alles gaan verzamelen tijdens mijn wandelingen in de natuur. Dit zorgde ervoor dat ik nieuwe ideeën kreeg. Klein of groot. Ik schreef alles op en zie wel wat het me nog gaat brengen.

Van 10 april tot 7 juli ben ik op reis geweest naar Spanje. Meer over mijn tijd daar lees en bekijk je in dit bericht.

Ik ben gaan schetsen, tekenen en schilderen, filmen en fotograferen. Ik verzamelde van alles uit de natuur en schreef regelmatig mijn gedachtes op. Tijdens mijn tijd daar heb ik veel mensen ontmoet. Waaronder Borja uit Valencia op de boerderij. In onze pauzes waren we vaak samen aan het tekenen. Onze tekeningen hangen nu in La Posada De Larraintzar, het restaurant van Chiquito.

De bloemen en planten die ik onderweg tegenkwam droogde ik. Als een herbarium heb ik ze opgeplakt en verzameld. Deze planten ben ik tegengekomen tijdens een korte wandeling naar het dorp Oskotz toe en weer terug naar huis. Ik kon me, ook tijdens deze kleine wandeling rond de boerderij, over alles verwonderen. Het was zo’n wijze les om te ervaren hoe ik openstond voor alles om mij heen. Elk zintuig werd geprikkeld en kwam binnen. Een ervaring die ik mee wil nemen naar Nederland.

ik stuit op onkruid
stuit op een buit
soms zo verscholen,
of boven alles uit

het licht is fel,
mijn zintuigen scherp
elke drie passen sta ik stil,
iets nieuws dat ik zien of voelen wil

hoe leg ik dit uit, hoe hou ik dit vast?
alles prikkelt, alles past
veel te vinden,
veel te veel.

stuit op een buit,
loop toch maar verder vooruit