Magnolia in de lente

In 2019 startte het Utrechtse kunstcollectief ‘Onkruid bestaat niet’ om mensen meer bewust te maken van de natuur om ons heen.¬†Wij zoeken elk seizoen een overschot in de natuur, bedenken daar recepten bij en gaan tijdens interventies buiten in gesprek met anderen, om onze gedachten over de natuur te delen. Onze missie is om te GEbruiken, en niet VER- of MISbruiken.

In de lente van 2020 is het overschot dat wij uitlichten de Magnoliabloesem. Deze boom bloeit prachtig en uitbundig. Vervolgens valt in een paar dagen tijd alle bloesem op de grond. Wist je dat je deze bloemen kunt eten? Van de takken en ongeopende bloemknoppen, tot de magnoliabloemen zelf. Onkruid bestaat niet maakte een aantal recepten met verrassende smaken. Aan het eind van de zomer heeft de magnolia vaak een tweede bloei. Twee seizoenen in het jaar kun je dus gebruik maken van deze boom!

Meer informatie en alle recepten vind je op www.onkruidbestaatniet.nl