Algen kweken in Amersfoort


Bovenstaande foto’s zijn gemaakt door Maarten van Apeldoorn

 

De Algenkweker was van 3 tot en met 18 oktober 2020 onderdeel van de expositie Keerpunt & het Kaalstaart fesitval in de WAR, in Amersfoort. Hier exposeerde ik mijn algenlab en onderzoek. De bezoekers konden algenstekjes meenemen. Zo zijn er weer een aantal algenkwekers erbij!

Inmiddels kweek ik alweer 2 jaar thuis Chlorella Sorokiniana. De oneindige levenscyclus van mijn algen heb ik in een video vastgelegd.

 


Van de WAR zijn de algen vanaf 27 oktober verhuist naar Buurthuis de Nieuwe Sleutel, waar door FutureOfFame vanaf nu ook algen worden gekweekt. Ze gaan daar een voedingsbron vormen voor de asielplanten van het Plantenhuis Amersfoort. Ook gaat FutureOfFame aan de slag met nieuwe experimenten rondom het algen kweken.

FutureOfFame is een stichting met een sociaal maatschappelijk doel die zonder subsidie als bedrijf in de markt opereert. Dit doen wij met opdrachten afkomstig van het bedrijfsleven, de overheid en sociaal maatschappelijke organisaties. Daarmee garanderen wij onze toekomst en werk voor iedereen. FutureOfFame kan en wil actief zijn op een plek waar FutureOfFame de mogelijkheden zijn om het aanwezige talent volledig te benutten.