Workshop: materialen maken met brandnetels

De brandnetel, een prikkelende plant. Die daardoor voor irritatie kan zorgen. Maar wist je dat deze plant op veel manieren ook heel nuttig is? Dit zomerseizoen onderzoekt Onkruid bestaat niet de brandnetel. We zullen een aantal recepten voor jullie schrijven, deze testen én delen.

In deze workshop gaan we zelf papier scheppen en touw draaien van brandnetels. We beginnen met een wandeling door de wijk, waarin we je vertellen over al het goede van de brandnetel. We gaan op zoek naar brandnetels, maar ook andere planten die je in je papier zou willen verwerken. Door te experimenteren met verschillende plantensoorten en verhoudingen tussen plant en krant krijg je elke keer een uniek stuk papier.


Op 15 augustus & 26 september organiseert Onkruid bestaat niet een workshop: materialen maken met brandnetels bij The Green House in Utrecht. Meer informatie hierover vind je op onze website.