Durf te delen, gelukkig in de zorg

Een project in samenwerking met Amy de Boer.

Na ‘Durf te delen, een nieuwe samenlevingsvorm’ ontdekken wij nu de mogelijkheden binnen de zorgsector. Ons concept kan een goede aanvulling zijn op de problemen waar zorgmedewerkers dagelijks tegenaan lopen. Zorg en welzijn is een van de grootste banensectoren in ons land. Wij hebben verschillende zorgprofessionals om ons heen geïnterviewd om het probleem wat wij willen oplossen te verhelderen en onderbouwen.

In een wereld van digitalisering raakt echt contact met elkaar soms verloren. Het vaak hiërarchische beleid is een obstakel voor de communicatie wat resulteert in tegenstrijdige belangen. Werknemers voelen zich niet verbonden met de doelen van de organisatie. Ongelukkige en ongemotiveerde werknemers kost jaarlijks veel geld.

Onze oplossing is ‘Durf te delen’, een analoog bordspel waarmee wij mensen echt in contact brengen met elkaar. Door naar elkaar te luisteren, de normen en waarden weer bespreekbaar te maken en een open houding aan te nemen, wordt dit overleg waardevol. Er is geen winnaar, de uitkomst is een gezamenlijk statement. Het spel zorgt voor verbondenheid en een betere samenwerking, ook na het spelen.

Wij zijn Annabel Konings en Amy de Boer, beide afstuderend aan de kunstacademie. Wij kennen elkaar al jaren en vullen elkaar in onze samenwerking naadloos aan. Als creatieve ontwerpers denken wij na over maatschappelijke vraagstukken.

Met onze innovatie ‘Durf te delen’ hebben wij meegedaan aan de Sustainable Healthcare Challenge 2019. Dit was een ontzettend leerzaam traject, wat ons grote stappen vooruit heeft gebracht. Op dit moment ontwikkelen wij ons tweede prototype en zijn we op zoek naar een locatie om onze pilot uit te voeren. We ontdekken de mogelijkheden voor ‘Durf te delen’ in de zorg!

Verfilmd door Jelle Paul van der Zanden en